Wednesday, April 20, 2011

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ




Αθήνα 20-04-2011


     Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε μια εποχή γεμάτη
 «Έλλειμμα»
σας εύχεται να έχετε
«Περίσσευμα»
ΥΓΕΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ .


 *Το Άγιο Φως των Ημερών να δίνει φώτιση
στο Πνεύμα και στην Καρδιά όλων.*


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ




Monday, April 18, 2011

Μετά το Πάσχα ο διάλογος Καμίνη-συμβασιούχων


Την πρόθεσή του να καλέσει τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων σε διάλογο, αμέσως μετά το Πάσχα, γνωστοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης. Είχε δεσμευθεί ότι θα συζητήσει μαζί τους, αν έβαζαν τέλος στην κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.



"Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ του δήμου και των συμβασιούχων, για το πρόβλημα των οποίων δε φέρει καμία ευθύνη η παρούσα δημοτική αρχή", δήλωσε. Σχολιάζοντας τα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων, δήλωσε πως η κατάληψη δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διεκδίκησης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων.


Στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τη λήξη της κατάληψης χαιρέτισε το γεγονός ότι "το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ξανά στο φυσικό και νόμιμο χώρο του".



enet.gr


Πετρόπουλος: Μόνο τα δικαστήρια κρίνουν το «αορίστου»


Κρίσιμη τόσο για τους προ όσο και για τους μετά του 2001 συμβασιούχους μπορεί να είναι η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου υποστηρίζει με άρθρο του στην aftodioikisi.gr, o γνωστός εργατολόγος και συνεργάτης της διαδικτυακής πύλης για την Αυτοδιοίκηση, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, στην ουσία σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα «απελευθερώνει» τα Δικαστήρια να κρίνουν αν οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου υποκρύπτουν στην πραγματικότητα συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς το  «φόβο» ότι παραβιάζουν τα άρθρα 103 του Συντάγματος και 21 του ν. 2190/94.





Το πλήρες κείμενο του άρθρου του Α. Πετρόπουλου είναι το εξής:




«Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με ευρεία πλειοψηφία, κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από τις αρχικές εισηγήσεις του Εισαγγελέα κ. Τέντε και του Αρεοπαγίτη κ. Δουλγεράκη, οι οποίες στηρίζονταν στην απόφαση 20/2007 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία τα Δικαστήρια θα παραβίαζαν το άρθρο 103 του Συντάγματος και το άρθρο 21 του ν. 2190/94, σε περίπτωση που αποφαίνονταν πως οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου υποκρύπτουν στην πραγματικότητα συμβάσεις αορίστου χρόνου. 






Βεβαίως, την πλήρη άποψη της πλειοψηφίας θα τη γνωρίζουμε όταν διατυπωθεί εγγράφως και δημοσιευθεί. Ενδέχεται όμως,  η άποψη αυτή να αποβεί κρίσιμη για όλους τους  συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που στην πραγματικότητα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ακόμη κι αν άρχισαν να απασχολούνται μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. 






Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα υποχρεώνεται να εφαρμόζει την Οδηγία 1999/70 ΕΚ. Σύμφωνα με αυτή την Οδηγία, οι συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι ο κανόνας. 




Συμβάσεις ορισμένου χρόνου δικαιολογούνται και επιτρέπονται μόνο κατ' εξαίρεση και για ειδικές χρονικά περιορισμένες ανάγκες απασχόλησης. 






Σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται να γίνεται με νόμο μονιμοποίηση προσωπικού που έχει προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και να μετατρέπονται αυτές (με νόμο) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τούτο σημαίνει πως το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να αντιμετωπίζονται από τα Δικαστήρια ως συμβάσεις αορίστου χρόνου, εκείνες οι συμβάσεις εργασίας τις οποίες καταχρηστικά και ψευδώς το Δημόσιο χαρακτηρίζει ως ορισμένου χρόνου, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 






Συνεπώς, τα Δικαστήρια θα καλούνται και στο μέλλον να αποφαίνονται σε κάθε περίπτωση να κρίνουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αναγνωρίζουν και κηρύττουν ως αορίστου χρόνου συμβάσεις που το Δημόσιο χαρακτηρίζει, ψευδώς, ορισμένου χρόνου. Αυτή η λύση είναι συνεπής και με τη συμπεριφορά του νομοθέτη ο οποίος με το ΠΔ 164/2004, (ενώ δηλαδή ίσχυε ήδη το άρθρο 103 του Συντάγματος ως έχει σήμερα) και ειδικότερα με τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 11, όρισε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες, διαδοχικές συμβάσεις εργασίας που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πάγιων και διαρκών αναγκών μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. 






Με άλλα λόγια, τα Δικαστήρια θα έχουν πάντα την εξουσία να κρίνουν αν μία σύμβαση εργασίας είναι αορίστου χρόνου ή όχι. Αρκεί οι συμβάσεις να είναι ενεργές ή να έχει ασκηθεί αγωγή εντός της τρίμηνης προθεσμίας που προβλέπεται για την ακύρωση της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας αν αυτές έχουν καταγγελθεί.»


Sunday, April 17, 2011

Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com εύχεται σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!


Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com εύχεται σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!

Η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει τις ψυχές όλων!!!







Friday, April 15, 2011

ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Δειτε τις δηλωσεις του δικηγορου κ.Σωτηρακοπουλου








ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ


Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com και στην σημερινη τελευταια πορεια των συμβασιουχων προς την Λιοσιων







Ο δήμαρχος Αθηναίων για την αναστολή των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαιρέτισε την απόφαση των συμβασιούχων στο δήμο Αθηναίων να σταματήσουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Αθηνάς.



«Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι προς το συμφέρον όλων και κυρίως προς το συμφέρον της πόλης μας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των συμβασιούχων, με διάλογο, και μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, της νομοθεσίας και των αποφάσεων των δικαστηρίων.



Είχα καλέσει επίσης τους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταματήσουν την κατάληψη και να έρθουν να συζητήσουμε προτάσεις προς την πολιτεία. Με την άρση της κατάληψης και την επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία του δημότη, αυτό καθίσταται πλέον δυνατό.



Ο δήμος της Αθήνας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος στην αποστολή του, δηλαδή στην παροχή χρήσιμων και αποδοτικών υπηρεσιών προς τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας» δήλωσε ο κ. Καμίνης.


15-4-2011 ANAΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ


Aθήνα :  15– 4 - 2011

 
                                   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
        Μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των εμπλεκομένων στην 26μερη κατάληψη του παλαιού Δημαρχείο, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις σήμερα Παρασκευή 15-4-2011 μετά την ιστορική και ανατρεπτική απόφαση του Αρείου Πάγου.
        Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ Βασ. Πολυμερόπουλος στη συγκέντρωση των συμβασιούχων στην πλατεία Κοτζιά πέρα από την πιστοποίηση της αναστολής ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο κ. Καμίνη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της πραγμάτωσης της Δικαστικής απόφασης , στην κατεύθυνση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των εξαγγελιών που έκανε στα ΜΜΕ.
΄Αλλωστε ο κ. Καμίνης ζήτησε να γίνουν αυτές οι πρωτοβουλίες χωρίς κατάληψη. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσει αυτά τα οποία εξήγγειλε διότι διαφορετικά – όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ – θα επανέλθουμε πιο μαζικά, παρεμβατικά και καθοριστικά όπως αποδείξαμε έως τώρα ότι μπορούμε να κάνουμε.
        Το κτίριο παραδόθηκε – για πρώτη φορά στα χρονικά κατάληψης – σε Επιτροπή , η οποία και δεν διαπίστωσε καμία φθορά και αυτό αποδεικνύει την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που  οι συνάδελφοι συμβασιούχοι επέδειξαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
        Με μια πανηγυρική πορεία στη Λιοσίων ανέστειλαν τον αγώνα τους υποσχόμενοι νέες κινητοποιήσεις όταν αυτό κριθεί αναγκαίο για την υπόθεσή τους.
 
 
                                           Σ. Ε. Δ. Α


Εληξε η κατάληψη των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων


Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων να αναστείλουν την κατάληψη του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά οδό Αθηνάς έπαιξε η θετική έκβαση της υπόθεσης των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ στον 'Αρειο Πάγο.



Τα σωματεία εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων και οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να αναστείλουν την κατάληψη, δίνοντας το περιθώριο για περαιτέρω διαβουλεύσεις υπό τα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους.




Εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος για πρωτοβουλίες και από τον δήμαρχο Αθηναίων κ.
Γ. Καμίνη, μετά την απόφαση του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου της χώρας.



Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων σχολίαζαν ότι
«ο κ. Καμίνης πορευόταν πάντα με βάση το νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Έτσι, πορεύεται και τώρα. Στο πλαίσιο αυτό είναι καλοδεχούμενη κάθε απόφαση δικαστηρίου που συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης».



Μετά την απόφασή τους, οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς το κτίριο της Οδού Λιοσίων, κλείνοντας αυτό τον κύκλο των κινητοποιήσεων, αλλά εμμένοντας στο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.




Παράλληλα, επιτροπή των συμβασιούχων παρέμεινε στο κτίριο και υποδέχθηκε ήδη υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κυρία
Νανά Σπυροπούλου, ώστε ύστερα από έλεγχο του κτιρίου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φθορές, να παραδοθεί στο δήμο. 

(tovima.gr)


Thursday, April 14, 2011

Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/4/2011


Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων δικαιούται καταρχήν να πανηγυρίζει για την ανατροπή της επιθυμίας της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στο εργασιακό παρόν και μέλλον των συμβασιούχων, με πρόσχημα την δικαστική απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.



Οι δυο εισηγήσεις των κ. κ. Τέντε και Δουλγεράκη, οι οποίες επαναλάμβαναν τις πραξικοπηματικές αποφάσεις των Κεδίκογλου και Σανιδά σήμερα ανατράπηκαν με σημαντική πλειοψηφία από τους 26 Αρεοπαγιτών έναντι 20.



Ξέραμε καλά πως αν οι εισηγήσεις αυτές εξασφάλιζαν την πλειοψηφία σήμερα θα μιλούσαμε για την απόλυτη ταφόπλακα των ονείρων των συμβασιούχων.



ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.



Η απόκρουση των εισηγήσεων αυτών είναι μεγάλη νίκη των συμβασιούχων και ουσιαστικά είναι απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων για συντριβή και περιθωριοποίηση των συμβασιούχων με συνέχιση της αντιανθρώπινης ομηρίας τους.



Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται από τα λογής λογής παπαγαλάκια που νιώθουν συντετριμμένα γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η «επιθυμία» τους. Κλείστε τ’ αυτιά σας και περιμένετε τις σκέψεις που θα διατυπωθούν τις προσεχείς ημέρες στην απόφαση που θα δημοσιευθεί. Μέχρι τότε καλό είναι να κάνουν υπομονή γιατί η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος.



Το βέβαιο είναι ότι η νικηφόρα ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται, θα επιβάλλει άλλες εξελίξεις τόσο στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις των συμβασιούχων αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο.



Η νίκη αυτή είναι αποτέλεσμα του Πανελλήνιου Συντονιστικού των Συμβασιούχων, του συνόλου των ενεργειών,



* με τη μεγάλη συγκέντρωση στις 23/9/2010 έξω από τον Άρειο Πάγο, η οποία μας οδήγησε στην αναβολή,



* με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι, η οποία μας ανέλυσε τα πάγια, δίκαια αιτήματά μας,



* Με τις συγκεντρώσεις ανά πόλη (Πάτρα-Λαμία-Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη), με την οποία διατηρήσαμε ζωντανή την ελπίδα της δικαίωσης.



* Με τη δυναμική κινητοποίησή μας στις 20/1/2011 έξω από τον Άρειο Πάγο



* Με τις συμβολικές κινητοποιήσεις (σιωπηρές διαμαρτυρίες έξω από τον Άρειο Πάγο και στο Σύνταγμα) θυμίζοντας στους Έλληνες δικαστές τον όρκο τους προς στο Σύνταγμα.



* Με την δυναμική κινητοποίηση που είχαμε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και στη συνέχεια με τη συμπαράστασή μας στη διαμαρτυρία των Ελλήνων δικαστών έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ «ΟΧΘΗ» και τέλος,



* Με τη δυναμική κινητοποίησή μας σήμερα Πέμπτη 14/4/2011, η οποία έκρινε και το αποτέλεσμα!



Ο άριστος συνδυασμός των δικαστικών και εξωδικαστικών πιέσεων με την ανάπτυξη του κινήματός μας, είναι αυτός που οδήγησε στη σημερινή επιτυχία. Ας το δουν αυτό όσοι επιδεικτικά απουσίασαν από τους αγώνες ή τους σαμποτάρισαν, γιατί είναι βέβαιο ότι τις νίκες πολλές και πολλοί θα θελήσουν να τις οικειοποιηθούν.



Επειδή ο κόσμος όμως δεν ξεχνάει εύκολα, καλό είναι κάποιοι να κάνουν την αυτοκριτική τους και τουλάχιστον να μην απουσιάσουν από τις επόμενες κινητοποιήσεις μας.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com στον Αρειο παγο


Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com στον Αρειο παγο







14-4-2011 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


Σ.   Ε.   Δ.   Α.

        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
         ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                                                       
Ιστορική Απόφαση του Αρείου Πάγου ανατρέπει
τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση των συμβασιούχων.
Μετά από 25 ημέρες κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αθήνας η δικαστική αυτή απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την τακτοποίηση των συμβασιούχων δικαιώνει το αγώνα τους.
Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκίνησε μια μεγαλειώδης πανηγυρική πορεία  των συμβασιούχων η οποία κατέληξε στο υπό κατάληψη Παλαιό Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά όπου μίλησε και αποθεώθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος.
Καλούνται
ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι
αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου
και ώρα 10.00 π.μ.
στην πλατεία Κοτζιά σε συγκέντρωση και πορεία.
Aπαντες
να είναι παρόντες.
    Σ. Ε. Δ. Α


Ανατρεπτική απόφαση Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους


Πιλότος θεωρείται η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων που εργάζονταν στο Δημόσιο πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, υπό την προϋπόθεση ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.



Η απόφαση της Ολομέλειας αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ήρθε σε αντίθεση με την εισήγηση του αρεοπαγίτη Αντώνη Δουλγεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, που δεν άφηναν κανένα περιθώριο μονιμοποίησης των συμβασιούχων, επικαλούμενοι το απαγορευτικό νομοθετικό πλαίσιο.



Ωστόσο, 26 αρεοπαγίτες διαφώνησαν ευθέως με τις δύο αυτές προτάσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες σε εκατοντάδες συμβασιούχους που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.



Με 26 ψήφους υπέρ έναντι 20 κατά, η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης δύο καθαριστριών του ΟΠΑΠ που εργάστηκαν κατά την περίοδο 1996-1998 στον Οργανισμό, κατά της απόφασης του Εφετείου. Βασικό σκεπτικό τους ήταν το γεγονός ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και εργάζονταν πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, με την οποία απαγορεύθηκε η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.



Επίσης, επικαλέστηκαν και τον κανονισμό του ΟΠΑΠ, που δεν επέτρεπε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η απόφαση αφορά στους συγκεκριμένους συμβασιούχους ή σε όσους εργάζονταν στον ΟΠΑΠ και ενδεχομένως εκείνους που απασχολούνταν πριν από το 2001.



Νομικοί εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει όπλο στα χέρια χιλιάδων συμβασιούχων που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο και διεκδικούν από τα δικαστήρια τη μονιμοποίησή τους.

(zougla.gr)



Στήθηκε πανηγύρι στην πλατεία Κοτζιά

Συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς οι συμβασιούχοι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει εργαζόμενες στον ΟΠΑΠ. Μετά τις σαμπάνιες και τον Εθνικό Ύμνο, έξω από το ανώτατο δικαστήριο οι συμβασιούχοι έφυγαν με προορισμό την πλατεία Κοτζιά όπου ενώθηκαν με τους καταληψίες συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων.



Ο Άρειος Πάγος με πλειοψηφία 26 προς 20 δικαίωσε τις δύο εργαζόμενες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης των ανώτατων δικαστών που δικαιώνει τους συμβασιούχους στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συμβάσεις για τις δύο καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που απασχόλησαν σήμερα την ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχαν υπογραφεί προ του 2001 που είχε γίνει η συνταγματική αναθεώρηση.

(www.newsbeast.gr)











Δειτε τις δηλωσεις του προεδρου του ΣΕΔΑ κ.Πολυμεροπουλου



Οι αντιδράσεις των συμβασιούχων στο ακούσμα της θετικής απόφασης



Απόφαση «βόμβα» για το Δημόσιο

Δικαίωση για τους συμβασιούχους του Δημοσίου αποτελεί η σημερινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Υπέρ της μονιμότητας των συμβασιούχων ψήφισαν 26 ανώτατοι δικαστές ενώ 20 ψήφισαν κατά.



Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι έξω από τον Αρειο Πάγο άνοιξαν σαμπάνιες και ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και δικαίωσης, πανηγυρίζοντας για την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά.



Σημειώνεται ότι, πριν τη σημερινή ολομέλεια είχαν προηγηθεί δύο αρνητικές εισηγήσεις κατά τις μονιμοποίησης των συμβασιούχων.(tanea.gr)



Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου:Το Κράτος θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να δούμε την απόφαση με σοβαρότητα, και να μην κάνουμε γενικεύσεις"



Για μεγάλη νίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας, και απόφαση - κόλαφο για το μνημόνιο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η σύμβαση της κυβέρνησης, που καταργεί τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του λαού, έληξε οριστικά. 



Ανακοίνωση "Ανοιχτής Πόλης"

"Δικαιώθηκαν εν μέρει στο μεγάλο θέμα της παραμονής στην εργασία τους, οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, μετά από 25 ημέρες αγώνα διαρκείας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη".

"Η πλειοψηφία του κυρίου Καμίνη, οφείλει να λογοδοτήσει και να αλλάξει τακτική. Το θέμα πρέπει να λήξει τώρα γιατί ήδη πολλές υπηρεσίες του δήμου, όπως η καθαριότητα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν καταρρεύσει", καταλήγει η ανακοίνωση.





 


Wednesday, April 13, 2011

Video από την μηχανοκίνητη πορεία






ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 14-4-2011


Σ.   Ε.   Δ.   Α.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                                                                               
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Χ Ο Υ Μ Ε
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
                  για τους συμβασιούχους
και στην
 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
(από 7.30 π.μ. – 11.30 π.μ.)
 για τους μόνιμους
με συγκέντρωση 8:00 π.μ.
στο πεδίο του ΄Aρεως
με πορεία στον Αρειο Πάγο
όπου θα συζητείται το θέμα των συμβασιούχων
Καλούμε όλους σας
σε καθολική συμμετοχή
Σ. Ε. Δ. Α


Νεα μηχανοκίνητη πορεία των συμβασιούχων


Η πορεία ξεκίνησε από την Σταδίου, και οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, την Βασ. Σοφίας και μετά στην Μεσογείων. Έφτασαν στην Διεύθυνση Πρασίνου Αττικής στο Γουδί και μετά πήγαν στο Κολυμβητήριο στην Κατεχάκη.





Αφού πέρασαν από τον Άρειο Πάγο κατέληξαν στο παλαιό δημαρχείο στην Λιοσίων.

















Tuesday, April 12, 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.



Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των εκτάκτων στον Άρειο Πάγο και καλεί σε συγκέντρωση στις 8.00 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο.

Η υποστήριξη του αγώνα για τη μετατροπή των προσχηματικών και καταχρηστικών συμβάσεων (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.λ.π.) εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών του πολίτη.

Ειδικά στο σημερινό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από μαζικές συνταξιοδοτήσεις και πάγωμα των προσλήψεων, η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε Αορίστου Χρόνου, θεωρείται απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει τις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους που θα αποφασίσουν στάσεις εργασίας την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 από 7.30 π.μ. έως 11.30 π.μ. για την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή και των μονίμων στη συγκέντρωση.

Όλοι και όλες με δυναμική, ενότητα και αλληλεγγύη.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 και ώρα 8.00 π.μ. στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.



Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Ραγκούσης: Καμμία εξαίρεση και καμμία ειδική μεταχείριση για τους συμβασιούχους


Aπό το www.newsit.gr



«Ο νόμος», υπογράμμισε, «ισχύει εδώ και ενάμισι χρόνο και αφορά όλους τους Ελληνες» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και στο θέμα αυτό «λαϊκίζει».



Τάχθηκε επίσης κατά των πρόωρων εκλογών κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, το δίλημμα εκλογές ή όχι, η κυβέρνηση το έθεσε με πολύ καθαρό τρόπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ο λαός έδωσε σαφή απάντηση «όχι εκλογές».



«Ήταν», πρόσθεσε ο κ.Ραγκούσης, «μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε, εξαντλώντας την τετραετία και έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας να δουλέψουμε απρόσκοπτα». Επιπλέον, χαρακτήρισε δύσκολη τη χρόνια που διανύουμε αλλά και την επόμενη και συμπλήρωσε ότι «αν χρειαστεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αυτές θα γίνουν».



Οσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι το «ένα προς πέντε» δεν αλλάζει και πρόσθεσε πως υπολογίζει ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν φύγει 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι. «Έτσι», συνέχισε, «η Ελλάδα θα έχει το μικρότερο αναλογικά αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ».



Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο ο ΥΠΕΣ είπε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΤΕ υπογράμμισαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρέπει να ενισχυθούν οι φόβοι των δημοσίων υπαλλήλων ότι θα γίνουν νέες περικοπές και ότι αυτό θα πρέπει να δημιουργεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής.





Μηχανοκίνητη πορεία των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων


Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην οδό Ακαδημίας, οι συμβασιούχοι καταληψίες του Δημαρχείου της πλατείας Κοτζιά. Οι συμβασιούχοι έκαναν κύκλους στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρησαν να πλησιάσουν το μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.


Monday, April 11, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΔΑ


  Αθήνα : 11-4-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
        Για 22η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ειρηνική πορεία από το Παλιό Δημαρχείο προς τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού 9,84 όπου θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι διαδηλωτές  θα κατέληγαν σε καθιστική διαμαρτυρία ενώ αντιπροσωπεία από τα σωματεία του Δήμου και των συμβασιούχων θα ζητούσαν να παρέμβουν προκειμένου να ενημερώσουν τους Δημοτικούς Συμβούλους για το θέμα των συμβασιούχων.
        Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος κάλεσε  τα ΜΑΤ τα οποία εντελώς απρόκλητα εξαπέλυσαν μια μοναδική σε αγριότητα επίθεση εναντίον μας  με λυσσαλέα χρήση των γκλόπς και εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων, κροτίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι (οι δύο με εγκαύματα το πρόσωπο και ένας με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι) και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
        Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης – ηθικός αυτουργός των επεισοδίων εναντίον των εργαζομένων του – επέδειξε άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπό του και ζήτησε να παρέμβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο τρία άτομα και όχι μια αξιοπρεπής επιτροπή όπως του είχε ζητηθεί.
        Αναρωτιόμαστε ως πότε ο κ. Καμίνης θα κρύβεται πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ως πότε θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο φρουρούμενο, ως πότε θα παριστάνει τον αμέτοχο στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του και ο Δήμος του.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις
 Συνεχίζουμε την κατάληψη
Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει.
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να σταθεί δίπλα μας και όχι να είναι απέναντί μας και να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθήσει να δώσει λύση αντί να καλεί μονίμως τα ΜΑΤ και να δημιουργεί προβλήματα και τραυματίες.
 
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Επεισόδια με συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων


Το αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού κατέλαβαν οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων, εμποδίζοντας την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Νωρίτερα, οι συμβασιούχοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, στην περιοχή του Γκάζι, ενώ τρεις από αυτούς οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από τα δακρυγόνα που έπεσαν στο σημείο.

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ συμβασιούχων και δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ από πλευράς του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι την απόλυτη ευθύνη για τα δακρυγόνα που έπεσαν.

πηγή: www.ANT1online.gr



Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι συμβασιούχοι του δήμου

 Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στο Δήμο της Αθήνας. Το σωματείο των εργαζομένων απέκλεισε το αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού, εμποδίζοντας τη διέλευση των απορριμματοφόρων, με συνέπεια τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών.



Το μεσημέρι της Δευτέρας επικράτησε ένταση και μικροεπεισόδια στο Γκάζι, έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, όταν εργαζόμενοι προσπάθησαν να παρέμβουν στο δημοτικό συμβούλιο που ελάμβανε χώρα μέσα στις εγκαταστάσεις του σταθμού.




Οι αστυνομικές δυνάμεις τούς απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.




Ένταση επικράτησε και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τα επεισόδια. Τελικώς η συνεδρίαση συνεχίστηκε με παρόντες από την αντιπολίτευση μόνο την παράταξη Κακλαμάνη και το Γιώργο Αμυρά.



Δηλώσεις Καμίνη μετά το δημοτικό συμβούλιο


Για χρήσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά της διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.



«Ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν, συζήτησαν, έκαναν προτάσεις και άσκησαν κριτική πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης μας», ανέφερε ο δήμαρχος.




Ο κ. Καμίνης, εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη και της παράταξής του, έτσι ώστε «να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ελέγχουν τη δημοτική αρχή. Το ότι την ίδια ώρα επιμένουν να στηρίζουν πολιτικά όσους επιδιώκουν την παράλυση του Δήμου δεν εξηγείται με κοινή λογική παρά μόνο με μικροκομματικά κριτήρια».




Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης πρόσθεσε: «Λυπάμαι για τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα συνδικαλιστών. Επιχείρησαν με βίαιο τρόπο να εμποδίσουν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Απέτυχαν. Τους είχα προειδοποιήσει. Οι εκβιασμοί, οι απειλές και η βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».




Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι ο δήμος λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί παρέχοντας χρήσιμες υπηρεσίες. «Το οφείλουμε στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας», κατέληξε.


Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων στον 9.84 για τη κατάσταση πολιορκίας έξω από το σταθμό


Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν υπό συνθήκες πολιορκίας αποδοκιμάζουν την επιλογή της δημοτικής πλειοψηφίας να χρησιμοποιήσει τον χώρο του ραδιοσταθμού για τη συνεδρίαση του "περιφερόμενου" δημοτικού συμβουλίου, εν μέσω των ΜΑΤ.



Τα κτήρια του Αθήνα 9,84 μπορεί να αποτελούν δημοτική περιουσία, ωστόσο...

συνιστούν πρωτίστως έναν χώρο αδέσμευτης πολυφωνικής ενημέρωσης, η οποία δεν είναι δυνατόν να εντάσσεται σε αλλότριους σχεδιασμούς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να ασκείται εν μέσω βομβίδων κρότου λάμψης ή χημικών και με τους εργαζόμενους κλειδωμένους στο κτήριο, ενώ τα ΜΑΤ συγκρούονται στον αυλόγυρο με άλλους εργαζόμενους, εν προκειμένω τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων.



Η κατάσταση αυτή προσβάλλει την δημοσιογραφική μας αποστολή και την επαγγελματική μας υπόσταση. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε τη ροή του προγράμματος παριστάνοντας τους ανήξερους για ό,τι πρωτοφανές συμβαίνει εντός του οίκου μας. Καλούμε τις ενώσεις μας και ιδίως την ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν και να κηρύξουν εκτάκτως και αμέσως δίωρη στάση εργασίας, καθώς και κάθε συνάδελφο να τοποθετηθεί.



Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Άλλωστε και ως εργαζόμενοι του "Αθήνα 9,84" βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες τις απολύσεις, τις δραστικές περικοπές αποδοχών συμβασιούχων, την απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όσους συναδέλφους μας είχαν πολυετείς σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε συμβάσεις έργου με ΔΠΥ.



Απαιτούμε να παραχωρηθεί ο λόγος από τη συχνότητα του σταθμού σε εκπροσώπους των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στον αυλόγυρο του Αθήνα 984 καθώς και σε μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που τους συμπαρίστανται (όπως άλλωστε και της πλειοψηφίας για να αιτιολογήσει τις κινήσεις της).


Επεισόδια και δακρυγόνα στην Πειραιώς


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις του Αθήνα 9.84, όπου θα πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, όταν οι συμβασιούχοι επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο.



Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο και δεν επιτρέπουν σε κανένα να περάσει.



Οι συμβασιούχοι κατάφεραν να μπουν στο  προαύλιο του κτιρίου πηδώντας από τα κάγκελα, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.













Sunday, April 10, 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ολοκληρώθηκε γύρω στις δύο το μεσημέρι η πορεία εργαζομένω της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προκάλεσε τη σχετική ταλαιπωρία στον κόσμο που βγήκε για ψώνια, αφού έκλεισαν διαδοχικά αρκετοί δρόμοι.

Οι 700 εργαζόμενοι που συμμετείχαν ζήτησαν τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων τους συμβασιούχων στους δήμους και φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.



Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Γύρω στη μία το μεσημέρι βρίσκονταν στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία έμεινε κλειστή και κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια. Γύρω στη μία και μισή βρέθηκαν στη Σταδίου, όπου έκαναν στάση στο υπουργείο Εσωτερικών.



Στη συνέχεια - γύρω στις δύο - βρέθηκαν μπροστά από τη Βουλή όπου ενώθηκαν με 200 άτομα της κίνησης "δεν πληρώνω". Κλειστές ηταν για λίγο η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας. Στη συνέχεια διαλύθηκαν.



Friday, April 8, 2011

Ανακοινώθηκε δημοτικό συμβούλιο για την Δευτέρα


Με το δημαρχιακό μέγαρο υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων ανακοινώθηκε δημοτικό συμβούλιο για την Δευτέρα στις 11 Απριλίου και ώρα 15:00 στο κτίριο του 9,84. Άγνωστο παραμένει ακόμη πως θα αντιδράσουν οι ...

παρατάξεις και αν θα δεχτούν να συμμετέχουν. Στην ημερήσια του συμβουλίου έχουν ανακοινωθεί προς συζήτηση όλα τα καυτά θέματα:



* Συζήτηση – λήψη απόφασης για το ζήτημα των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλων μορφών συμβάσεων, που παραμένουν στην εργασία τους, με δικαστικές αποφάσεις, με εισηγητές «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», «Ανοιχτή Πόλη»,«Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας».




* Λήψη απόφασης για την απόδοση ποσού ύψους 38.000.000 € περίπου, από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ , τα οποία έχουν παρακρατηθεί παράνομα για το έτος 2010, με εισηγητές «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας», «Επιμένουμε Αθήνα», «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»




* Ενημέρωση για τις συνενώσεις, ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων.




και πολλά ακόμη θέματα που "καίνε" την πόλη.


Πάντως προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι που να προδιαθέτει προς μελλοντική επιστροφή του δήμου σε κανονική λειτουργία μιας και ο νέος δήμαρχος δεν δείχνει να έχει καταλάβει πως η πόλη δεν σώνεται με μια συνέντευξη την εβδομάδα σε ΜΜΕ του κυβερνώντος κόμματος. Χρειάζονται δράσεις και πρωτοβουλίες και φυσικά όχι συμπεριφορές όπως η τελευταία στην συνάντηση του με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων.






Ανοιχτή συζήτηση στο Δημαρχείο-Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΔΑ Β.Πολυμερόπουλου


Εφ όλης της ύλης ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΑ κ. Πολυμερόπουλο για την μέχρι τώρα κατάσταση και τις εξελίξεις.







ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ΑΘΗΝΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 – 12.00 μ.μ.


Συνάδελφοι,

Λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 – ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – 12.00 το μεσημέρι), εντείνουμε ΟΛΟΙ μας τις προσπάθειες για μαζική συμμετοχή, προκειμένου να στείλουμε το αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε άλλες περικοπές στο εισόδημα, στα δικαιώματα, στην ίδια τη ζωή μας.

Τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνεται η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε. για τα «ελλείμματα» της οικονομίας και την «αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων…» με υποψήφια θύματα πάλι τους Δημοσίους Υπαλλήλους μέσα από την ψήφιση του νέου μισθολογίου.

Από αυτή την κινητοποίηση δεν πρέπει να λείψει κανένας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να εκφράσουμε την θέλησή μας για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικας, να αγωνιστούμε να μην περάσει το αντιλαϊκό σύμφωνο «ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τη προσπάθεια της κυβέρνησης για «τσεκούρωμα» των αποδοχών μας, με πρόσχημα το «νέο μισθολόγιο».

Γι’ αυτό, τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εντείνουν τις προσπάθειές τους και προετοιμάζουν μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 με το κλείσιμο των αναγκαίων μεταφορικών μέσων, τη δημιουργία πανό, αφισών κ.λ.π.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.O.Ε. – O.Τ.Α.


Thursday, April 7, 2011

Wednesday, April 6, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ



Αθήνα, 6 Απριλίου 2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων ύστερα από την πληροφορία ότι θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη του Αρείου Πάγου την επόμενη Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, συνεδρίασε εκτάκτως για να εκτιμήσει το καινούριο αυτό δεδομένο. Παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση αυτή και εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας, οι οποίοι εδώ και 17 ημέρες έχουν καταλάβει το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.



Συνάδελφοι/ες,



Η απόφαση που θα προκύψει στις 14 Απριλίου 2011, αφορά το εργασιακό μέλλον του συνόλου των συμβασιούχων της χώρας, ανεξάρτητα από τον προσχηματικό χαρακτηρισμό τους (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.ά.).



Γνωρίζουμε ότι ο Έλληνας δικαστής αποφασίζει σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή του. Σ’ αυτήν ακριβώς απευθυνόμαστε, θυμίζοντάς τους ότι τον όρκο τους τον έχουν δώσει στον Ελληνικό λαό και το Σύνταγμα της χώρας.



Θεωρούμε δεδομένες τις αφόρητες πιέσεις της Εκτελεστικής εξουσίας προς τους 48 Αρεοπαγίτες, με στόχο να οδηγηθούν σε αρνητική για τους συμβασιούχους απόφαση.



Απέναντι στις πιέσεις αυτές θα πρέπει εμείς οι συμβασιούχοι να ορθώσουμε όλο μας το ανάστημα, για να μην επιτρέψουμε οι πιέσεις τους να έχουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.



Εντός των παραπάνω πλαισίων στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής:



α) Ο μόνος δοκιμασμένος και αποτελεσματικός τρόπος για να μη συμβεί αυτό είναι η πραγματοποίηση τεράστιας συγκέντρωσης έξω από τον Άρειο Πάγο στις 14 Απριλίου 2011 (Πέμπτη), στις 8:00 η ώρα το πρωί.



β) Ζητάμε από την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, να αποφασίσουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία για να μπορέσουν ΟΛΟΙ να παραβρεθούν στην σημαντικότατη αυτή συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο.



γ) Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας να στηρίξει τον αγώνα μας με την ενεργή παρουσία της, ακριβώς διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει γίνει κατανοητό ότι τα σχέδια της Κυβέρνησης εναντίον των συμβασιούχων, αποτελούν το πιλοτικό πρόγραμμα για την απομονιμοποίηση του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού όλοι «τους» ζητούν φτηνή ελαστική εργατική δύναμη. Συνάδελφοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, σήμερα εμείς, αύριο εσείς!



δ) Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, αφού το δικό μας αβέβαιο μέλλον είναι το «μέλλον» που το σύστημα σχεδιάζει και για τους ίδιους.



ε) Καλούμε όσους συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι ο δικός μας αγώνας είναι και αγώνας δικός τους, να βρίσκονται μαζί μας έξω από τον Άρειο Πάγο στις 14 Απριλίου 2011, στις 8:00 το πρωί.



στ) Το μέγεθος της συγκέντρωσης είναι βέβαιο ότι θα καθορίσει πολλά… κυρίως όμως δεν θα επιτρέψει σε διάφορους κύκλους της Εκτελεστικής εξουσίας και όχι μόνο, να νομίζουν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.



Συνάδελφοι/ες,



Η μεγάλη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους αλλά και από τους μονίμους συναδέλφους τους, δείχνει ότι το σύστημα το οποίο μας απειλεί και μας «τρομάζει», ίσως δεν είναι τίποτα περισσότερο από γίγαντα με πήλινα πόδια.



Επιμένουν να επικαλούνται τη δήθεν συνταγματική απαγόρευση. Ε λοιπόν, αυτά να τα απευθύνουν στους αφελείς! Εδώ και καιρό μένει αναπάντητο το ερώτημα που έχουμε θέσει προς την Κυβέρνηση, πώς προσπέρασαν τη Συνταγματική αυτή απαγόρευση και μονιμοποίησαν τους 270 συμβασιούχους της Βουλής, εκ των οποίων μερικές συμβασιούχες γυμνάστριες με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών. Όταν θα απαντήσουν πειστικά στο ερώτημα αυτό, τότε κι εμείς ίσως πεισθούμε για την «Συνταγματική απαγόρευση».



Καλό είναι να μην επαναπαυθείτε σε κάποια προσωρινή δικαστική λύση (προσωρινές διαταγές, ασφαλιστικά μέτρα), αφού αυτές θα ανατραπούν και θα ανακληθούν άμεσα μετά από μια ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου.



Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 κρίνεται το εργασιακό μέλλον όλων μας. Θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες. Δε χωρούν απουσίες τη μέρα αυτή. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα τόσα χρόνια ομηρίας μας και απέναντι στην ηθική και την αξιοπρέπειά μας. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μας στερήσει το δικαίωμα στην εργασία. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι ούτε για το Βατοπέδι, ούτε για το χρηματιστήριο, ούτε για τα εξοπλιστικά, ούτε για τη Siemens, ούτε φυσικά και για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας μας. Δεν τα φάγαμε μαζί. Αποτελούμε μία από τις πολλές υπό ομηρία κοινωνικές ομάδες και διεκδικούμε την οριστική μας δικαίωση.



ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ



ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ



ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 π.μ.


Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com στην συναυλια!!!


Δείτε μερικές φωτογραφίες....................









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ



Αθήνα, 6 Απριλίου 2011





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν η αναμενόμενη διάσκεψη της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2011, ημέρα Πέμπτη, στον Άρειο Πάγο και ώρα 9:00 π.μ.



Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων, σήμερα ημέρα Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και ώρα 4:00 μ.μ., θα συνεδριάσει για να διαμορφώσει σχέδιο δράσης ενόψει των εξελίξεων αυτών.




ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ



Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΕΦΤΑΣΕ



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Αποχωρούν σε ένδειξη καλής θέλησης


Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχαν καταλάβει το κτίριο στη Λιοσίων αποχώρησαν ως ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Βασίλη Πολυμερόπουλο ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και μέχρι το βράδυ θα τους έχει ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος. Τους ζήτησε, μάλιστα, να σταματήσουν την κατάληψη στο δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και αποφάσισαν να αποχωρήσουν μόνο από τη Λιοσίων




Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είπαν στο Γιώργο Καμίνη ότι αν έρθουν ξανά αντιμέτωποι με αστυνομική βία, τότε θα σταματήσει κάθε διάλογος και θα βρεθούν σε μόνιμη αντιπαράθεση μαζί του


(http://www.newsbeast.gr) 


Υπό κατάληψη και το παλιό δημαρχείο στην Λιοσίων - Συμβασιούχοι πολιορκούν το γραφείο του Γ.Καμίνη


'Εξω από την πόρτα του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων Γιωργου Καμίνη στον 6ο όροφο, βρίσκονται δεκάδες συμβασιούχοι που έχουν καταλάβει το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά.

Ζητούν να τον δουν για ακόμα μια φορά για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.






Κατάληψη στο παλαιό δημαρχείο της Λιοσίων από συμβασιούχους


Περίπου 30 άτομα, συμβασιούχοι της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α, πριν από λίγο μπήκαν μέσα στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου Αθηνών, επί της οδού Λιοσίων, και κατέβασαν τα ρολά.



Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο κι άλλων συμβασιούχων.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος βρίσκεται στον 6ο όροφο του κτηρίου.


http://www.zougla.gr


Tuesday, April 5, 2011

Συμβασιούχοι Δ. Αθηναίων - Ρεπορτάζ Extra 3 - 05-05-2011






Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011




ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011




Συνάδελφοι,


     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίαση της, σήμερα ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 σε απάντηση στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης αλλά και της απρόκλητης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους στο Κολωνάκι, αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ όλων των συμβασιούχων στο Νομό Αττικής την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.


    Στις 10.00 το πρωί θα υπάρξει συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63 – πλατεία Κοτζιά).


   Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, και να δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς




Παναττική απεργία των συμβασιούχων στο νομό Αττικής


Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία όλων των συμβασιούχων στο Νομό Αττικής αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της, σε απάντηση, όπως αναφέρει, στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και της απρόκλητης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους στο Κολωνάκι.



Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63 - πλατεία Κοτζιά).



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Το www.symvasioyxoiona.blogspot.com στην πορεια στο υπουργειο Εσωτερικων




5-4-2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Αθήνα : 5-4-2011







Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


        Για 16η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με καθημερινές πλέον παρεμβάσεις στους χώρους που αποφασίζεται για την περαιτέρω ανάδειξη του θέματος της τακτοποίησης των συμβασιούχων.
        Σήμερα με συντεταγμένη πορεία προσπαθήσαμε να συναντήσουμε τον Υπουργό Εσωτερικών για να έχουμε για πρώτη φορά  άμεση επικοινωνία μαζί του.
        Δυστυχώς οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες στην αρχή της Βας. Σοφίας και γι αυτό μέσα από το Κολωνάκι προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το Υπουργείο Εσωτερικών σε μία ειρηνική πορεία όπως έχουμε πράξει όλες τις τελευταίες δεκαετίες.
        Παρ΄ότι επανειλημμένως προφυλάξαμε τις αστυνομικές δυνάμεις όταν ήταν ολιγομελείς αφού ανασυντάχθηκαν εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή σε μένος επίθεση εναντίον γυναικών - διαδηλωτών με χημικά, γκλοπς και κροτίδες κρότου λάμψης τραυματίζοντας τρεις εργαζόμενους εκ των οποίων ο ένας αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (τέσσερα ράμματα στο κεφάλι).
        Η απορία μας είναι εάν αυτή η αγριότητα ήταν επίδειξη ανδρισμού στις υπό απόλυση συμβασιούχους μετέχοντες στην πορεία, διαφύλαξης του άβατου της Κολωνακιώτης κοινωνίας ή προφύλαξη του αυτοκρατορικής αντίληψης Υπουργού κ. Ραγκούση.
        Επιβάλλαμε τη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση η οποία πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία των Συλλόγων των εργαζομένων της Ομοσπονδίας και των συμβασιούχων χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.
        Αν και δείξαμε τις καλύτερες των προθέσεων θέτοντας στο τραπέζι και την οποιαδήποτε εναλλακτική προς συζήτηση πρόταση ο Υπουργός ήταν κάθετος μη κάνοντας την παραμικρή υποχώρηση σε κανένα ζήτημα.
        Η συνάντηση κατέληξε σε πλήρες ναυάγιο διότι από την πλευρά του Υπουργού  υπήρξε κάθετη άρνηση για συζήτηση οποιασδήποτε πρότασης.


Ο κ. Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων βεβαίως καρικατούρα  σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου φοβισμένος, κρυμμένος και καλά φρουρούμενος βρίσκεται  σε βαριά περισυλλογή αναλογιζόμενος το δύσκολο έργο που έχει επωμισθεί : να επιλέξει το επόμενο ξενοδοχείο για  να κάνει Δημοτικό Συμβούλιο αν και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τον αναμένει για συνεδρίαση με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα.


Συνεχίζουμε την κατάληψη και
για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου
έχει κηρυχθεί από την ΠΟΕ – ΟΤΑ
24ωρη Παναττική Απεργία και
συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ.




     Δεν σταματήσαμε την κατάληψη αν και αυτό θέλουν.


Συζητήσαμε υπό κατάληψη αν και το απέκλειαν .
Είμαστε παντού εκεί που δεν μας περιμένουν.


Η αξιοπρέπειά μας δεν διαπραγματεύεται για τίποτα και με κανέναν.


Αγωνιζόμαστε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο παρεμβατικά μέχρι το τέλος.




ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


16η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ!!!


- Χρήση χημικών και κρότου λάμψης στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

- Πανδαιμόνιο επικράτησε στους γύρω δρόμους

-ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

 Τα βιντεο ειναι απο το www.newsit.gr

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. 



 Μετά την ένταση που επικράτησε στην πλατεία Κολωνακίου με χρήση δακρυγόνων και ξύλο ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους συμβασιούχους, αλλά και δύο τραυματισμένους διαδηλωτές, η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε σε όλη την Αθήνα.



Στις 3 παρά περίπου το μεσημέρι η πορεια γύρισε και πάλι στο δημαρχιακό μεγαρο της Κοτζια οπου συνεχίζεται η κατάληψη.





ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ